Užkandžiai

Porai

porai

Kai geras derlius ir maža porų kaina, kiekviena taupi šeimininkė ruošia porų atsargas. Šias daržoves galima konservuoti įvairiais būdais.

Kai geras derlius ir maža porų kaina, kiekviena taupi šeimininkė ruošia porų atsargas. Šias daržoves galima konservuoti įvairiais būdais.

Tamsiai žalis porų dalis supjaustyti plonais griežinėliais, o šviesiai žalias – plonytėmis juostelėmis. Ant stiprios ugnies užvirinti 3 litrus vandens ir graibštu porus (300 g porcijas) panardinti į verdantį vandenį – šviesiai žalius 30 sekundžių, tamsiai žalius 1 minutei. Išgriebti, nulieti šaltu vandeniu, palikti nuvarvėti, padalinti į 150 g porcijas ir užšaldyti. – 18℃ temperatūroje galima laikyti net 8 mėnesius. Užšaldytus porus dėti į karštą sriubą ir virti kelias minutes arba kiaurasamtyje nuplauti šaltu vamdeniu ir visą laiką maisant, pakepinti su riebalais. Šitaip paruošti porai tinka kiniškiems patiekalams ruošti.

Troškiniams
Baltas ir šviesiai žalias porų dalis supjaustyti tokio ilgio gabaliukais, kad tilptų į stiklainį. Visus gabalėlius perpjauti išilgai, nuplauti, apvirti, glaudžiai sustatyti stiklainyje. Nuovirą nukošti, pasūdyti ir įpilti šiek tiek citrinų sulčių. Šitaip paruoštą užpilą supilti ant porų, stiklainius uždaryti ir 60 minučių pasterizuoti kaitinant kone iki virimo temperatūros. Norint patiekti kaip patiekalo priedą, pakanka porus pašildyti su sviestu. Konservuotus porus galima vartoti sriuboms ir padažams arba paruošti juos su grietine. Konservuotus porus galima apkepti – dėti į ugniai atsparią, riebalais išteptą formą, gausiai pabarstyti džiūvėsiais ir parmezanu. kepti, kol apskrus.

Patarimas
Porus galima užšaldyti ir kartu su kitomis daržovėmis. Pavyzdžiui, sriuboms tinka mišinys su morkomis ir salierais arba petražolėmis bei kapotais žalumynais.

Peržiūros:
907
Žymos:
Kategorijos:
Daržovės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *