Traški sausa duonelė

  • Snack
  • on 2 gruodžio, 2019
  • Patinka!

Traški, sausa duonelė yra žinoma jau daugiau kaip 500 metų. Švedų valstiečiai kepdavo apvalius duonos kepalėlius su skyle viduryje. Iki šios pagal senuosius receptus kepamasausa, traški duonelė, kuri tiekiama ir pusryčiams, ir vakarienei. Įvairiausi aptepai, paruošti su daržovėmis i žalumynais, puikiai tinka sumuštiniams su traškia duonele.

Sumuštiniai

Minkštą sviestą užtepti ant duonos riekės, dantytu peiliu supjaustyti duonelę atitinkamo dydžio gabaliukais ir, pasitelkus savo fantaziją bei skonį, pagardinti mėgstamais produktais.

Priedai

Šviežių agurkų griežinėliai, citrinų griežinėliai ir krapai
Ridikėlių griežinėliai, apiberti smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.
Sūris su pelėsiais, žaliųjų vynuogių puselės ir graikiniai riešutai.
Salotų lapai, konservuotos sardinės, raudonųjų svogūnų žiedeliai.

Praktiška ir sveika

Traškią duoną sausoje vietoje galima išlaikyti labai ilgai. Geriausia sviestu tepti ant lentelės padėtą duonelę, kad ji nesubyrėtų. Duonelę pagardintą aptepais ar kuo nors kitu, reikia valgyti iškart, nes ji greitai sudrėksta ir tampa nebe tokia traški. Traški duonelė turi 10- 14 % baltymų, 1,5- 2,1 % daigų aliejaus, vitamino E, provitamino A ir vitaminų B1, B2 ir B6. Jei reikia, iš jos galima paruošti rupių džiūvėsėlių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *