Pats pačiausias užkandis

  • Gintarė
  • on 7 gruodžio, 2019
  • Patinka!

Gyvenime mane labiausiai žavi paprastumas, todėl drąsiai sakau, kad paprasčiausias ir geriausias užkandis yra vaisius.

Vaisiai yra itin patogūs valgyti; jie yra natūralus cukrų, t.y. lengvos energijos šaltinis; juose gausu vitaminų, mineralų, endogeninio vandens, ląstelienos; jie yra švieži, termiškai neapdoroti ir neperdirbti; jei valgomi sezono metu yra puikiausiai sunokę.

Keletas vaisių valgymo taisyklių:

  1. valgyti pirmoje dienos pusėje,
  2. virškinami labai greitai, todėl nederėtų maišyti su grūdais,
  3. valgant vaisiams teikiama pirmenybė! Antraip gali pūsti pilvuką, nes vaisiai užkimštame žarnyne ima pūti.

Lengviausiai, papraščiausiai paruošiamas: bananas, obuolys, kriaušė, mandarinas, abrikosai.

Uogos: žaliosios bei raudonosios vynuogės, šilauogės, braškės, trešnės, avietės.

Su trumpu paruošimu: ananasas, mangas, apelsinas, slyvos, greipfrutas, melionas, mangas, kivis, persikas, nektarinas, figos.

Trumpas paruošimas – garantuotas sveiko užkandžio suvartojimas. Rekomenduojama iš ryto vaisių nusiplauti, supjaustyti riekėlėmis ir įsidėti į lengvą, sandarų maisto indelį.

užkandis
užkandis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *