Geležies atsargoms didinti

  • Gintarė
  • on 16 gruodžio, 2019
  • Patinka!

Mirkytos džiovintos uogos ir vaisai

  • Razinos,
  • Goji uogos,
  • Džiovintas abrikosas,
  • Džiovintos slyvos,
  • Džiovintos obuolių riekelės.

Patartina nuplauti uogas ir vaisius. Sudėti saują gėrybių į puodelį ir užpilti vandeniu. Po 2-3 val. galima gerti ir valgyti. Vanduo saldus ir maistingas, uogos švelnios, užkandis saldus, labai tinka anemija sergantiems dėl geležies bei mažiems vaikams, nes tai kartu ir kompotas.

Šviežiai spaustos sultys „Stiprus kraujas“

  • Morkų,
  • Burokėlių,
  • Moliūgo,
  • Obuolių.

Daržoves paruošiame, saugiai dedame į sulčiaspaudę. Geriame iš karto spaustas.

Saulėgrąžų grietinė

  • Saulėgražų 1 dalis,
  • Vandens2 dalys,
  • Citrinos sulčių,
  • Druska, juodieji pipirai,
  • Džiovinti arba švieži žalumynai.

Saulėgrąžų sėklų branduolius nuplauname ir mirkome 2-3 val. mirkytas sėklas su likusiais ingridientais, išskyrus žalumynus, sudedame į maisto trintuvą ir malame iki norimos konsistencijos. Grietinę pagardiname žalumynais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *