Saldus sėklų pieno gėrimas

  • Gintarė
  • on 12 sausio, 2020
  • Patinka!

Žiemos vakaro jaukumą puošia malonus saldaus, šilto gėrimo gurkšnis. Idealiai tinka likus valandėlei iki nakties miego, nes aguonos veikia raminančiai.

Mano mylimas derinys – kanapių ir aguonų sėklos. Geriausia būtų prieš ruošiant sėklas kelias valandas pamirkyti.

Pasiruošimo ir gaminimo laikas: 5 min

Ingredientai

  • Kanapių sėklų 30 g
  • Aguonų sėklos 30 g
  • Vanduo 500 ml
  • Medus arba klevų sirupas individualiai pagal poreikį
  • Ciberžolė
  • Cinamonas
  • Kardamonas

Ruošiame:

  1. Mirkytas kanapių ir aguonų sėklas kartu su vandeniu pilame į aukštos kokybės trintuvą (blenderį) ir malame mažiausiai 2 min., jei norime glotnaus varianto – perkošiame gėrimą per specialiai tam skirtą maišelį.
  2. Gėrimą perpilame į šildymui skirtą indą.
  3. Šildome ant labai silpnos ugnies, lėtai maišome, įberiame ciberžolės, cinamono ir kardamono prieskonius.
  4. Šildome vos vos, kad gėrimas būtų maždaug kūno temperatūros, malonus gerti.
  5. Pasaldiname medumi arba klevų sirupu ir mėgaujames.
Žymos:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *